Praat mee!

De komende jaren gaan we het voormalige kazerneterrein Kranenburg ontwikkelen tot een unieke en veelzijdige plek. Wonen, werken, onderwijs, sporten, cultuur, ontspannen en natuur komen hier samen. Bij de metamorfose van deze bijzondere locatie, staat 1 ding vast: het militaire karakter van het defensieterrein komt zeker terug. Hoe Kranenburg eruit gaat zien? Dat weten we nog niet. Daarbij hebben wij jouw hulp nodig. Samen gaan we in gesprek, op straat of tijdens bijeenkomsten, maar ook op ons online participatieplatform.

Meepraten over het ontwikkelkader

Van 2 november tot en met 4 december hebben inwoners, omwonenden en andere belangstellenden hun mening gegeven over de eerste koers voor de toekomst van de nieuwe woonwijk Kranenburg: het ontwikkelkader. Hierin beschrijven we op hoofdlijnen de uitgangspunten van het toekomstige Kranenburg. We kijken naar de hoeveelheid woningen en andere functies, maar ook onderwerpen als duurzaamheid, erfgoed, mobiliteit en leefomgeving. In het participatiejournaal kan je meer lezen over de uitkomsten en resultaten.

Participatiejournaal ontwikkelkader Kranenburg (pdf, 6 MB)

Ontwikkelkader Kranenburg  (pdf, 24 MB)

Denk je straks weer met ons mee?

Als de gemeenteraad op 6 juni akkoord gaat, kunnen we door met het Masterplan. Hierin gaan we dieper in op de verschillende onderwerpen en gaan we kijken naar bijvoorbeeld plekken van gebouwen en inrichting van de openbare ruimte. Zodra deze fase aanbreekt, nodigen we je weer uit om mee te praten en te denken. 

Tijdlijn

Datum Onderwerp
2 nov. Kom je naar de participatiemarkt: Bouwen met Buren?
2 nov. - 4 dec. Of geef je mening op kranenburgharderwijk.nl/praatmee
5 dec. - 29 feb. We verzamelen alle input en maken een ontwikkelkader
16 mei. Het ontwikkelkader leggen we voor aan de commissie Stad & Omgeving
6 juni. Het ontwikkelader ligt ter vaststelling voor bij de gemeenteraad
2 mei - 30 dec. Op naar de volgende fase: het Masterplan